skaberen af ​​strålende belysning såvel som medlem af Cedia, Iain Shaw giver os sit syn på det nuværende specificering af spil mellem DIY såvel som ekspertmæssigt kloge husbelysningsmarkeder …

Smart husbelysning

Smart belysning har aldrig været mere tilgængelig, og det har heller ikke været mere fremtrædende. Hvad fortæller de seneste iterationer af kloge LED -lamper os om fremtiden for klog belysning?

Smart LED -lamper fungerer stærkt i alle web -demo (IoT) demo eller introducerer præsentation. Det er nemt at se hvorfor; De giver øjeblikkelig, ekstremt visuel såvel som ofte ekstremt farverige kommentarer såvel som belysning er længe blevet set som et vigtigt element i det kloge hjem.

Med rette eller forkert er verden blevet udsat for billeder af forførende belysning administrerer grænseflader på Android -telefoner såvel som iPads, videoer af mennesker, der kontrollerer deres lys via Siri eller Alexa samt den kloge belysningsklassiker, tænder dine lys såvel som fra fra stranden..

Lutron (øverst til venstre), Philips (til højre) såvel som Osram (nederst til venstre) synes alle overtalt, at vi gør dette …

Sidste måned var jeg på panelet på Det Europæiske Wise House -seminar i London, der repræsenterede Cedia. Siddende sammen med mig var Mike McCrory, senior produktchef hos SmartThings UK. Cedia er en fagforening for producenter såvel som installatører til ekspertinstallationsmarkedet, en del af hvad nogle markedskommentatorer telefon kalder sektoren “gør det for mig” i modsætning til markedet “gør det selv”, der er kendetegnet af spillere som SmartThings, Amazon såvel som alfabet. Det fortæller at se på forskellene i tilgang mellem eksperten såvel som DIY -sektorer på automatiseringsmarkedet, så hvordan fortæller fremskridt i begge sektorer på belysningsmarkedet os om klog belysning i dag såvel som det kan se ud i morgen.

Som belysningsdesignere taler vi med husejere om belysning såvel som belysning styrer hver dag. Vi har aldrig tilfredsstillet nogen, der ønsker at tænde deres lys såvel som fra stranden (skønt vi tilfredsstiller folk, der ønsker fjernforøgelse af adgang til såvel som at styre alle deres hussystemer, især opvarmning såvel som sikkerhed). Vi tilfredsstiller ikke desto mindre masser af mennesker, der er absolut fast ved, at de ikke ønsker at gøre dette. Jeg lader en af ​​vores klienter sætte det lidt mere direkte.

”Enkel er dagens orden. Ingen forprogrammerbare systemer, der giver dig mulighed for at ændre humørindstillingen, mens du sidder på toilettet i Frankrig, bare flere ting at gå galt !!!! ”

Det eneste citat opsummerer, hvorfor så mange mennesker er mistænkelige over for klog belysningskontrol: “Er det så godt komplekst?”, “Vil det gå galt?”, “Er det at give mig ting, jeg bare ikke har brug for?”. Markedsundersøgelser støtter konsekvent det. Argus Insights giver en værdifuld kilde til forbrugerundersøgelsesundersøgelse på hele Wise House -markedet såvel som en nylig blog opsummerer problemet ekstremt pænt.

“De vigtigste klager blandt kloge hus -app -individer kommer fra kommentarer til pålidelighed, stabilitet samt oplevelsen af ​​oplevelsen.”

De bemærker ligeledes, at spørgsmålet forstørres, da de tidlige adoptører (f.eks Handlen med installationsproblemer, forbindelsesproblemer samt en dårlig forbrugeroplevelse.

Både eksperten såvel som DIY -sektorer er helt bevidste om problemet såvel som både adresserer det med at forenkle deres tilbud. Cedia såvel som ekspertinstallationssektoren findes for at tjene det marked, der ønsker automatisering, kan ikke eller ikke gøre det selv såvel som hvem der normalt vil have brugervenlighed såvel som pålidelighed som en forudsætning på deres Liste over ønske. Det er en usædvanlig succesrig installationsvirksomhed, der ikke har en liste over godkendte, testede elementer samt en meget længere liste over beskrevne elementer eller forretning, der ikke opfylder de grundlæggende pålidelighedskrav. Leverandører på DIY-markedet (og husk, at dette inkluderer virksomheder som Samsung, Google, Amazon såvel som Apple her) vil understrege enkelhed af konfiguration såvel som brugervenlighed. De er mindre vokale om pålidelighed, men ved at understrege enkelhedsmeddelelsen samt fjerne kompleksiteten i deres apps såvel som konfigurationsrutiner til forbrugere, der prøver at reducere mulige fejlruter.

Billede: LIFX.com

Professionelle installatører såvel som elskere har i mange år samlet stykker enheder, der ikke forstår noget om hinanden i samlede grænseflader. Dine lys har måske ikke forstået noget om dine husbiografenheder, men det stoppede ikke os med at give dig en “se film” -scene, der tændte for din forstærker såvel som projektor, dæmpede dine lys, bragte en drevet skærm ned og sæt Al den passende INPUTS til din medieserver. Administrer systemer udfyldt i emnerne samt en kombination af sorte kasseprocessorer, kode, individuelle grænseflader som berøringspaneler og fjernbetjeninger samt forskellige typer sensorer, gav os et “tilsluttet” hus godt før nogen talte om IoT (og før hvad der virkelig var forbundet)

Hvis du ikke har en længsel efter at etablere dit eget kloge hussystem så godt som du ikke vil betale nogen anden for at gøre det, har du nu få flere muligheder end nogensinde til at gøre det selv uden at nå ud til dit loddejern eller overholder. Din alternative er muligvis ikke så fuldstændigt vist som det “professionelle” valg, men det kan godt gøre det meste af det, du har brug for, såvel som hvis det ikke gør det i dag, så kan det i morgen. Hvad er forskellen mellem en medieserver på flere tusind pund som et Kaeidescape samt en femogtredive pund Amazon-afsluttende pind. Nogle kan oplyse, at de ikke engang hører hjemme i nøjagtigt samme kategori; Kaleidescape skaber forbløffende output af høj kvalitet, en utrolig grænseflade såvel som fuld høj kvalitet i internetbutikken. Afslutningspind er en ekstremt anden oplevelse, men jeg kan spille såvel som at købe film og tv -serier på den; Jeg kan også tale med det såvel som at se indhentning af telly. De er helt forskellige produkter, men de har crossover med hensyn til brugen, som forbrugerne også lægger dem. Forbrugerne definerer klassifikationer, som ikke producenter såvel som forbrugernes efterspørgsel, kan være uimodståelig. IoT kan ses at udfylde de rum, der tidligere er udfyldt af kloge mennesker såvel som styringssystemer.

Produkter, der fuldstændigt tilfredsstiller behovene på begge markeder, kan fortsætte med at blive ægte klassificeringsskiftere. Jeg er en af ​​gruppen af ​​tidlige adoptører, der købte deres allerførste Sonos fra en af ​​de berygtede grupper, der køber på UKHA_D -postlisten her. Mine Sonos kører stadig mere end ti år senere, så godt de gør langt mere i dag, end de måtte, da jeg købte dem. De har endt med at være en stor spiller på både DIY -markedet såvel som ekspertinstallationsmarkedet, hvor de endte med at være et vigtigt på trods af deres DIY -tilstedeværelse. De opfylder et forbrugerkrav ekstremt godt, såvel som de tilfredsstiller kvaliteten, styrer såvel som pålidelighedskrav på ekspertmarkedet. Ironisk nok, hvor Sonos truede ekspert i multiroom-systemer med højere ende, ser det nu ubehageligt over dens skulder på de kloge højttalere som Echo såvel som Google Home’s tilbud.

Der er stadig et mellemrum mellem de DIY-kloge belysningsvalg såvel som ekspertmarkedet, der er eksemplificeret af mærker som Lutron, Control4 eller C-Bus. Golfen er ikke i styringen “Smarts”. Hue, LIFX såvel som Lightify et al. Gør nogle utrolige ting såvel som deres IoT -legitimationsoplysninger åbner alle slags chancer for, at mere traditionelle systemer ikke kan uden markant mere arbejde. Hvis vi lægger klichébillederne af Sun Loungers til side såvel som Illumination -apps, er der nogle virkelig overbevisende applikationer til kloge LED -lamper; At vågne op, hjælpe dig med at sove, få dig energisk, informere dig om andre ting, byde dig velkommen hjem. Golfen er den mangfoldighed af belysning, der tilbydes lige nu. Vi ville ikke forsøge at style en hel hjemmeplan med en så begrænset skabelon af fittings såvel som typefaktorer såvel som vi vil have pålideligheden såvel som robusthed, som et fast-kablet belysningsstyringssystem tilbyder i dag.

Men hvad nu hvis vi måske har den nøjagtige samme kloge administration i alle de fittings, vi bruger? Det ville virkelig ændre ting. Wise Illumination vil endte med at være virkelig klog, når vi ser intelligens, kommunikation samt sensing udviklet til chips af mainstream -armaturer med privat administration samt to metodekommission. LED har produceret chancen for at gøre belysning til en virkelig digital service såvel som vi kan være på randen af ​​belysning, der ender med at blive den mest allestedsnærværende kloge husinnovation af dem alle.

Iain Shaw er partner hos Brilliant Lighting, en prisvindende Illumination Style-metode, der giver inspirerende belysningsstil i Storbritannien.

www.brilliantlighting.co.uk

Ønsker mere? – Følg os på Twitter, som os på Facebook, eller tilmeld dig vores RSS -feed. Du kan endda få disse nyhedshistorier leveret via e -mail, direkte til din indbakke hver dag.

Del dette:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
E -mail
Mere

Whatsapp
Print

Skype
Tumblr

Telegram
Lomme