Indsendelse af: Marcus Warrington Introduktion Som praktisk talt alle de aktuelt tilgængelige UK X10 -moduler understøtter LD11 ikke statusrespons. Dette kombineret med det faktum, at X10 -kommandoer i nogle tilfælde “går på afveje” og tilsyneladende forsvinder i den elektriske ether, før de når den valgte enhed, indebærer, at sporing af den aktuelle status for en enhed er meget fejlagtig.

Intelligente controllere som HomeVision og software som Homseer gør en tapper indsats for at spore enhedernes aktuelle status ved at lytte til X10 -signalerne på ledningen, men kommandoer er i nogle tilfælde ikke hørt eller kan være uklar, og enhver enhed, der er lokalt kontrolleret, vil have sin Stat ændrede sig uden at statusændringen blev annonceret på ledningen. Dette sidste punkt var en rigtig bugbjørn for mig, jeg vidste bare ikke, om nogen var tændt for et lys for hånd.

Den mulige service En ny tjeneste til dette problem er brugen af ​​Frank McAlindens sonde -system. Dette system blev oprindeligt udviklet for at give HomeVision mulighed for at opnå den aktuelle status for A/V -udstyr i flere zoner (se denne artikel), men Frank har nu udvidet dette med en sonde, der bruger en meget lys hvid LED og detektor udviklet til at læse Status for en LD11 -enhed.

Hardware

Probe Zone Hub (PZH) – Dette forbinder enten direkte til HV -enhederne interne porte eller gennem Franks HomeVision I/O Expander (til HomeVision Internal Bus) eller gennem den serielle grænseflade (9600 Baud). Probezone -huben tilbyder effekten (12V) og henter status for en af ​​sonde -zonemonitorer, der er vedhæftet sonder. Op til 8 sondezone -skærme kan fastgøres til et enkelt sondezonehub. Dette giver en potentiel i alt 48 enheder, der kan spørges.

* Det skal bemærkes, at systemet kræver, at brugeren leverer deres egen 12V strømforsyning (Center PIN -positiv).

Probe Zone Monitor (PZM) – Hver sondezone monitor kan overvåge 6 forskellige enheder eller 4 enheder og 2 Dallas -termometerprober. Hver sondezone monitor forbindes til PZH gennem et enkelt stykke konventionelt CAT5 -kabel. Dette tilbyder strøm og kommunikation med Probe Zone Monitor og tillader, at sondezone -skærme distribueres rundt i hjemmet på praktiske punkter.

LED -sonde – Dette registrerer, når enheden er tændt (normalt ved at detektere enhedens on/off -LED, men i vores tilfælde opdager de den meget lyse hvide LED, der er forbundet til LD11). Du har brug for en af ​​disse pr. LD11. Hver sonde er ca. 1 meter lang med en stereo -stik i den ene ende og en mono -stik på den anden. Stereo -jack tilslutter bagsiden af ​​sondezonemonitoren, mens mono -jack tilslutter LED -modulet.

Super Bright LED -modul – Dette opretter forbindelse til output fra LD11, og du har brug for et af disse pr. LD11 -modul. LED (og detektoren) er placeret i en 16 mm skrue sammen plastcylinder. Dette giver effektivt opto -isolering mellem LD11 (højspændingsudgang) og sonde -systemet (12 volt).

Frank sælger også disse i kitform for dig at sammensætte dig selv.

HomeVision IO Expander
forbinder direkte til HV -bus (eller gennem den serielle grænseflade) og giver HV mulighed for at kommunikere med PZH -enheden gennem IC2 -bussen.

Mutli -sondeadapter – En let sort boks, der giver dig mulighed for at overvåge flere LD11’er gennem en enkelt sondeindgang på PZM. Dette kan være nyttigt, hvis du har flere banker af lys i et rum (scenebelysning), og du er ligeglad med at vide, hvilke lysbanker der faktisk er på, kun det er det kun en af ​​dem, der er tændt.

Bygningskvalitet – Den første ting, der slår dig om hardware, er den meget professionelle finish og opbygning af enheder. Hver enhed er professionelt indgraveret med hvidt bogstaver på frontpanelet med detaljer om porte og statuslys. Enhederne har en stærk og funktionel fornemmelse af det, hver enhed har endda sit eget serienummer, stregkode- og garantiinformationsmærket vedhæftet.

Tilpasning af de meget lyse hvide LED -moduler – hvert modul kræver boring af et lille 16 mm hul i forbrugerenheden over hver LD11. LED -modulerne er sammensat af to plasthalvdel, der skruer sammen. Den ene side af enheden har den meget lyse LED og har to ledninger (live og neutral) til forbindelse til LD11 -modulet. Den anden halve huser LED -detektoren og har en Jack -stik til forbindelse til PZM -enheden.

Denne metode holder lavspændingskomponenterne adskilt fra højspændingskomponenterne inde i forbrugerenhederne. Jeg vil anbefale at bruge en 16 mm træbor til at fremstille de krævede huller i forbrugerenhederne, da det piggede forslag giver dig mulighed for nøjagtigt at placere, hvor hullet vil være

Min installation – Min X10 -installation er en eftermontering affære, og som sådan er LD11’erne til huse på 3 forskellige steder rundt om i huset, loftsskaber, skab på første sal landing og over den ophængte spisestue.

Da hver PZM er forbundet til derefter PZH gennem konventionel CAT5 (for både magt og status), antydede dette, at jeg kunne placere PZM’erne på hver afDisse placeringer og forbinder dem tilbage til PZH, som var placeret på separat placering praktisk for min Homevison. Til sidst flyttes Homevison og PZH til min Node0 (når jeg er færdig med det).

For at starte projektet valgte jeg at koncentrere mig om kun et sted og se, hvordan tingene gik. Skabet under trappen på første sal inkluderer fire forbrugerenheder, der huser 13 LD11 -moduler; Disse foder alle de første sal soveværelser, badeværelse, hallway og landinger og forreste værelser. Jeg har hidtil monteret 6 af sonderne, der dækker de vigtigste soveværelser og gange

Vedhæftning til HomeVision – Dette er en forholdsvis let procedure, men involverer at åbne HomeVision -enheden for at fastgøre HV IO -båndkabel -tv til HV -bussen gennem et skub på blokstik. Enhver, der nogensinde har tilsluttet et IDE -drev til en pc, burde ikke have noget problem med at gøre dette. Den anden ende af dette båndkabel -tv skal derefter forbinde inde i HV IO -ekspanderen i en lignende procedure. HV IO -ekspanderen tilslutter sig derefter simpelthen til DB9 -mandstik på bagsiden af ​​PZH. Der er også et RJ12 -stik på fronten af ​​enheden, der faktisk er et serielt stik til kommunikation med enheden gennem en seriel port (mere om dette senere)

Når alt er tilsluttet (og alt dobbeltkontrolleret), er det tid til at skrive noget kode og teste alt. Testning af sonderne fra HomeVision -software Frank’s HV IO Expander bruger Homevison IC2 -bussen og kræver en registreringsdatabase patch for at muliggøre adgang til den, men hvis din bruger HomEvisionxl i stedet for HomeVisions originale software, skal indstillingen ændres i HomeVisionxl .ini -filen i stedet.

Proberstatus evalueres ved at polde HV IO -ekspanderen ved hjælp af den kode, der er specificeret i dokumentationen. Når koden er indtastet, er det simpelthen at teste en sonde -status et spørgsmål om at indstille et par variabler (sonde nummer og zonenummer), kaldes makroen og derefter teste flag (sonde status). Hele denne proces så ud til at tage omtrent ½ sekund fra start til slut.

Den første test var blot at teste status for et enkelt lys ved at køre makroen for at afstemme status for en bestemt sonde. LED -proberne er meget følsomme og er i stand til at opdage, at et lys er tændt, selv når det er på det laveste svage indstilling.

Oprindeligt rapporterede PZM (og PZH) lyset som kontinuerligt på, dets LED -lys, der viste rødt, indtil jeg forstod, at jeg havde tilsluttet sonden den forkerte vej rundt. Stereo -jack tilsluttes PZM, og Mono Jack -slutstikket tilslutter LED -modulet.

Anden test var at kontinuerligt køre denne makro hvert 3. sekund for at opdatere et statusflag inden for HomeVision og afspejle lysets status til vores bordlamper. Dette fungerede strålende og lod bordlamperne komme automatisk på (inden for 3½ sekunder) efter at nogen tænder for hovedlyset.

Skrig, hvis du vil gå hurtigere – efter at have set, hvor nyttigt det var at være i stand til at spore en lysstatus og spejle det til en bordlampe, begyndte jeg at prøve at bruge den serielle forbindelse til at tilbyde en hurtigere revitalisering af sonde -status. Årsagen til, at dette ville være hurtigere, er, at den serielle protokol tillader test af alle sonder på en zone i en anmodning og reaktionsmeddelelse.

Sondeenheden bruger en let, men effektiv seriel protokol, der består af nogle få ASCII -tegn, afsluttet af en enkelt vognreturperson.

for eksempel. “#QA1 (CR)” = Forespørgselsstatus for alle sonder på zone 1
for eksempel. “#Q14 (CR)” = Forespørgselsstatus for sonde 4 på zone 1

PZH reagerer med;
for eksempel. “#Ra1: Ynyyyn (CR)”. Hvor Ynyyyn er status for hver sonde 1 – 6.
for eksempel. “#R14: Y (CR)”

Ikke at have en anden seriel port på min HomeVision -enhed, oprettede jeg en nem procedure, hvorved en IR -fjernbetjening kunne skifte den indbyggede HV -kommandsport mellem at blive brugt til at forespørge HV på et konsekvent grundlag (til en baudhastighed 9600) og vende tilbage til en normal Kontrolport tilsluttet pc’en (med en baudhastighed 19200).

Koden til at skifte den indbyggede serielle port er temmelig enkel; Ved modtagelse af et kendt IR -signal.

Hvis
Timer nr. 8 (ProbeHub_SerialsCanningTimer) stoppes
Derefter
; Tænd for – Probe Hub Serial Scanning
; —————————————-
Controller -kommando: Deaktiver Master Report -tilstand
Controller -kommando: Indstil baudhastighed til 9600
;
; Indstil bit0 for at markere, at sidststat er ukendt og burde initialiseres
; Dette indebærer, at en begivenhed vil skyde for hver sonde til det første opkald
Indstil bits 0 i var #5 (sondercan_zone1_laststate)
;
Load Timer #8 (ProbeHub_SerialsCanningTimer) med 0: 00: 01: 00 og start
;
Controller -kommando: Tænd for bruger -LED
Andet
; Sluk – sonde hub seriel scanning – vend tilbage til HV -kontrol
; ————————————————————————-
Stop og klar timer nr. 8 (ProbeHub_SerialScanningTimer)
Stop og klar timer #9 (Probehub_failsafe_qa #)
Controller -kommando: Indstil baudhastighed til 19200
Controller -kommando: Aktivér Master Report -tilstand
;
Controller -kommando: Sluk for brugerledet
Afslut Hvis

Koden til anmodning om PZH om at sende status for alle sonder på zone 1 køres automatisk hvert 3. sekund gennem timer nr. 8: ProbeHub_SerialScanningTimer;

; Trasnmit “Forespørgsel alle pKåber på zone 1 ”
Stop og klar timer #9 (Probehub_failsafe_qa #)
Seriel port 1: Send streng ‘#QA1’
Seriel port 1: Transmit bytes ‘0D’
;
; mislykkes sikkert .. hvis hub ikke er repeteret på 10 sekunder, skal du sende forespørgsel
Vent 0: 00: 10: 00 med timer #9 (ProbeHub_failsafe_QA #), derefter:
Hvis
Timer nr. 8 (ProbeHub_SerialsCanningTimer) er ikke stoppet
Derefter
Load Timer #8 (ProbeHub_SerialsCanningTimer) med 0: 00: 00: 01 og start
Afslut Hvis
Slut vent

Når en anmodning er sendt, sendes intet andet, indtil der er modtaget en reaktion på forespørgslen. “Probehub_failsafe_qa# timer” bruges i tilfælde af, at der er gået glip af en reaktion, og vil blot sende anmodningen igen, hvis der ikke modtages nogen reaktion inden for 10 sekunder.

Reaktionen på forespørgslen indfanges i “Data Input” -begivenheden i serialport 1 i HomeVision. Koden kontrollerer hver sonde -status mod den sidst kendte status og kalder makro “#5 (ProbEstatusChange)”, hvis sonde -status er ændret. Koden er blevet forkortet for kun at vise testen af ​​sonde 1 af hensyn til kortfattethed. For at teste de andre sonder skal du blot duplikere “Test Probe 1” -koden, der ændrer projektet med “VAR #2” og “Bit Test” hver gang

; bit 0 sæt = initialiser den sidsteState, dvs. call makro til sonde tilstand ændring uanset
; Bits 1 -6 er flag til at gemme sidst kendte status, så ring kun til makro, hvis sonde tilstand ændret
Hvis
Timer nr. 8 (ProbeHub_SerialsCanningTimer) er ikke stoppet
Og seriel port 1: Seriel inputpersoner nummer 1 til 3 er ‘#ra’
Derefter
Seriel port 1: Sæt værdi af modtaget char 4 i resultatværdien
VAR #1 (Zone Buffer) = Resultatværdi
;
; test sonde 1 ———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
Var #2 (sondebuffer) = 1
Hvis
Seriel port 1: Seriel inputpersoner nummer 6 til 6 er ‘Y’
Derefter
; Probe er tændt
Hvis
Var #5 (sondercan_zone1_laststate) bit 1 er ikke indstillet
Eller var #5 (sondercan_zone1_laststate) bit 0 er indstillet
Derefter
; Probe har ændret tilstand, fordi den sidste scanning
Sæt flag nr. 6 (sondercan_state)
Gør makro nr. 5 (probestatechanged) en gang
Afslut Hvis
Sæt bits 1 i var #5 (sondercan_zone1_laststate)
Andet
; Probe er slukket
Hvis
Var #5 (sondercan_zone1_laststate) bit 1 er indstillet
Eller var #5 (sondercan_zone1_laststate) bit 0 er indstillet
Derefter
; Probe har ændret tilstand, fordi den sidste scanning
Clear Flag #6 (Probescan_State)
Gør makro nr. 5 (probestatechanged) en gang
Afslut Hvis
Clear Bits 1 i var #5 (sondercan_zone1_laststate)
Afslut Hvis
; —————————————————–
;
; garanterer, at initialisebit nu er klar
Clear Bits 0 i var #5 (sondercan_zone1_laststate)
;
; Start sekvensen igen ved at sende anmodning om al status ‘
Load Timer #8 (ProbeHub_SerialsCanningTimer) med 0: 00: 00: 50 og start
;
Afslut Hvis

Marcro #5 ProbestaTechanged – Denne makro kan derefter bruges til at gøre, hvad du nogensinde vil gøre. Jeg har konfigureret koden, så en hyldebelysning tændes og slukkes med hovedlyset.

Hvis
Flag nr. 6 (sondercan_state) er indstillet
Derefter
; ‘Ny status er tændt
Hvis
VAR #1 (Zone Buffer) = 1
Derefter
Hvis
Var #2 (sondebuffer) = 1
Derefter
; 1 = Soveværelse 1 (Front Box Room)
X-10: A 7 (soveværelse1 af hyldebelysning) på
Afslut Hvis
Afslut Hvis
Andet
; Ny status er slukket
Hvis
VAR #1 (Zone Buffer) = 1
Derefter
Hvis
Var #2 (sondebuffer) = 1
Derefter
; 1 = Soveværelse 1 (Front Box Room)
X-10: En 7 (soveværelse1 af hyldebelysning)
Afslut Hvis
Afslut Hvis
Afslut Hvis

Brug af denne metode har antydet, at alle 6 sonder i en zone kan scannes på ca. 1 sekund. Dette sammenlignes med omtrent ½ sekund pr. Probe (dvs.3+ sekunder i alt) ved hjælp af HV IO -ekspander -metoden.

Multi -sondeadapter I min toilet har jeg 6 forsænkede loftlys organiseret i 3 banker med to lys. Hver lysbank er kabelforbundet tilbage til et LD11 -modul, hvor den eneste hovedlysafbryder er kablet til hver af de 3 LD11’er. Årsagen til dette er, at (til sidst) jeg planlægger at have scenebelysning i toilettet, der kontrolleres af IR eller WiFi, danner en PocketPC. Ideen er, at jeg kunne få lysene over badet dæmpet til 50%, mens resten af ​​rummet dæmpes til 10-20%, hvilket giver en meget mere slukket atmosfære, mens du badede og ser på toilettets tv (at jeg