Denne gang giver vores maskerede installatør os sin oprigtige overtagelse af, hvordan iPhone (og iPod touch) former den måde, hans klienter kontrollerer deres professionelle tilpassede installerede smarte hjemmesystemer, og hvordan Det kan virkelig være den enhed, der ændrer folks opfattelse af hjemmeautomation.

”Da jeg sendte mine helte og skurke i sidste år, havde jeg iTunes i skurkernes lejr. Jeg kunne ikke lide DRM, den utilstrækkelige bitrate og den ikke-standardmetode til at håndtere cover art. Jeg er stadig ikke en fantastisk fan af iTunes, men jeg har mere end en snigende hensyn til Apples andre produkter.

En hurtig opgørelse over, hvad jeg har …

En Mac Mini

2 iPods – en 2G Nano og en 5G -video

En appletv

En Airport Express

En MacBook

En iPhone 3G

Hvis jeg lavede en anden helte og skurke stykke, ville jeg have iPhone derinde på siden af ​​de gode fyre. Jeg tror, ​​det er det mest dygtige hele runde stykke hardware, jeg nogensinde har brugt, endnu vigtigere, jeg synes, det er den enhed, der mest sandsynligt vil ændre folks opfattelse af, hvad hjemmeautomation kunne gøre, og hvordan det skal fungere. For at sætte det i perspektiv vil jeg sammenligne, hvad min iPhone gør mod en trådløs AMX Touchpanel. De er meget forskellige enheder, men fordi de er multifunktionelle personlige touch -skærme, er der en masse crossover.

AMX -panelet er en bedre hjemmeautomatiseringsenhed. Vi driver hele huse på disse ting med en enkelt integreret grænseflade til lyd/video, opvarmning, sikkerhed, belysning, persienner, porte, CCTV osv. Fordi vi designer GUI’erne, vi kan skræddersy grænsefladen til vores kunders behov, og fordi vi har nogle Talentfulde programmerere Vi kan temmelig godt kontrollere alt ved hjælp af Netlinx -programmeringssprog. Touchpaneler taler med en AMX -processor, der normalt er gemt væk i stativet, og processoren har en række comms ombord – IP, RS232, IR, relæer, digital I/O. Det er en temmelig potent kombination, og den kommer til en pris. Panelet er over £ 3k, processorerne varierer, men det, vi bruger mest typisk, er omkring £ 2k, og når du får noget af dette sæt ud af boksen, gør det ikke noget – næsten al funktionalitet kræver brugerdefineret kode – Så der er også programmeringsgebyrer. Når det er sagt, er slutresultatet en solid, godt understøttet installation med fjernstyringsevne og en grænseflade, der er absolut skræddersyet til kundens krav.

Min iPhone kostede intet med den pakke, jeg valgte. Denne pakke har vist sig at være £ 30 om måneden mindre, jeg betalte til Orange for at bruge min grusomme N95. Ud af kassen får du en telefon (undskyld, jeg ved, at det er temmelig indlysende), e -mail, SMS og en virkelig brugbar browser. AMX for al dens kapacitet er langt bagefter, når det kommer til comms. De nye paneler har VoIP -kapacitet, der er en SIP Gateway, så det er muligt at bruge dem som telefonenheder, og jeg har set e -mail- og RSS -læsere implementeret (selvom det ikke er noget, vi gør), men der er ingen browser. Som en informationsenhed mangler et AMX -panel meget af, hvad iPhone kan gøre. Bør dog ikke være for overraskende, iPhone er en kommunikationsplatform. Det, der er mere overraskende, er, hvor meget bredere iPhone’s evner bliver, når du kaster et væld af ting i apps -butikken.

Den første ting, jeg satte på min, var fjerntliggende – Apple -applikationen, der tilbyder dig kontrol over iTunes eller et Apple TV. Som en foragt af det, der er muligt, er det en fantastisk introduktion. Jeg har aldrig rigtig fået hele Airtunes / Airport Express -tingene; Uden en eller anden form for smart fjerngrænseflade er der stadig behovet for en pc eller Mac til at kontrollere, hvad der foregår. Fjernfylder dette hul og giver dig en temmelig fuld featured interface til iTunes -kontrol. Det er ikke en ægte multiroom -lydløsning med hensyn til valg af outputzoner, styring af lydstyrke og alle de ting, der får dedikerede multiroom -løsninger til at fungere godt, men dens medieudvælgelsesgrænseflade er bare dejlig – på nogle måder bedre end iPod Touch’s egen grænseflade. Fjernbetjening var noget, jeg spillede lidt med lidt og derefter forlod alene. Det er gratis, det er sjovt, og det gør fjerntliggende iTunes -styring til en mulighed, men jeg ville ikke bruge den derhjemme.

Zoner fik mig til at skifte ting rundt på min hjemmeopsætning for at imødekomme det. Zoner er en iPhone / iPod Touch -app til Sonos Control, og jeg har en fair del af Sonos Kit. Hvis du har en Sonos Zone -spiller, er det værd at £ 9 eller deromkring koster det. Det har ikke den samme multizonvolumenkontrol af en Sonos CR100 -controller, og den har ikke zonesynkronisering, så som fjernbetjening føles det som mere et punkt til punktløsning. Forskellen for mig er, at det tilbyder en ny grænseflade oven på Sonos -hardware. Sonos er en dedikeret multiroom -lydløsning, zoner giver dig en ny måde at få adgang til en masse af det, Sonos gør virkelig godt.

Så søgning med zoner er meget pænere end at jage efter ting med en CR100, at gennemse dine lister over albums, kunstnere og genrer er sjovere end at gennemse med en CR100. Jeg har altid elsket Sonos, men iPhone -formfaktoren og berøringsskærmens multitouch -kapacitet gør CR100 føler dig virkelig dateret. Den fantastiske ting her er, at du bare tilføjer en ny sjov måde at nyde et Sonos -system på, intet bliver uønsket.

“Zoner” kontrollerer Sonos med iPhone / iPod touch

Hvis jeg ser på de andre multiroom -systemer, vi sælger, er der lignende aktivitet. Højttalercraft har udviklet en brugerdefineret webgrænseflade til iPhone. Ikke at være en indfødt klient Det bruger ikke maksimalt iPhone’s kapacitet, men det er enkelt at integrere, det fungerer, og igen er det en ekstra måde at nyde et eksisterende system på. Jeg vil beskrive det som en tilføjelse til et godt opsætning af højttalercraft -system og værd at se på, hvis du er gået ned ad den rute.

Hvad alle disse applikationer mangler, som AMX har i spar, er den totalt integrerede grænseflade. Med et af vores AMX -paneler får du en grænseflade, der giver dig al den kontrol, du har brug for, ikke kun dem, der er relevante for en bestemt applikation. Vores biografgrænseflader tilbyder kontrol over belysningsniveauer, opvarmningsniveauer, kildevalg og kontrol, finjustering af videoprocessorer og AV -forstærkere. Der er dog en genvejsrute til at integrere en iPhone eller iPod touch her også. Alle AMX 4. generation (G4) paneler tilbyder VNC. Jaadu (tidligere kendt som Teleporter) er en strålende VNC -klient til iPhone. Et widescreen AMX -panel har en opløsning på 800 x 480 pixels, Jaadu laver en temmelig god knytnæve til skalering, der ned til iPhone’s skærm. Igen er dette ikke en erstatning for AMX – i denne sammenhæng har du brug for et AMX -panel til VNC til. Hvad det er en dejlig ekstra måde at kontrollere et bredere kontrolsystem med en enhed, som du sandsynligvis vil have i lommen. På et lokalt netværk er det meget anvendeligt. På en WAN har du brug for en smule tålmodighed, men det giver mig en acceptabel måde at eksternt administrere websteder inklusive vores egne showrooms.

Det næste trin derfra skal være oprindelige applikationer – der vises et nummer nu, og blandt dem er kommando -fusionen Iviewer -applikationen, som et team af AMX -udviklere udvikler et AMX -modul. Indfødte apps giver mulighed for et højere integrationsniveau og brugen af ​​platformens hardware -kapacitet. At binde en iPhone -interface til AMX -kode, der kører på en AMX -processor, er meget tiltalende og giver os potentialet til at skabe fantastiske brugergrænseflader til vores egen kodebase. Jeg tror, ​​at nøglen til fantastiske kontrolgrænseflader skal være enkelhed og give, at vi ikke ignorerer, at vi kan supplere vores installationer med en praktisk lomme størrelse enhed, som så mange af vores kunder bærer.

Enkelhed er nøglen til de bedste iPhone -apps. Nogle personlige favoritter. Tog er en britisk app, der giver dig mulighed for at kontrollere afgangstider efter station. TV Plus er en vidunderlig klient til Sky’s Remote Record. Aviskiosk er en sjov RSS -læser, der gør fantastisk brug af multitouch -funktionerne på iPhone. Touch Term er en fantastisk SSH-klient til fjernstyring og Last.FM-klienten er en dejlig måde at udvide din iPhone’s bibliotek på, når du er i Wi-Fi-rækkevidde.

Så er jeg blevet helt sindssyg? Udfører jeg den opfattelse, at de øverste slutspillere som Crestron og AMX er truet fra en telefon eller en iPod? Ikke nøjagtigt, jeg mener stadig, at en AMX -opsætning er en meget overlegen hjemmeautomatiseringsplatform – det er hvad det er designet til at gøre. Til sammenligning kan iPhone ses som en rå mish-mash af ikke-relaterede applikationer, men nogle af disse applikationer får dig virkelig til at tænke på, hvordan berøringsskærmsgrænseflader skal fungere. Det definerende øjeblik for mig var, da jeg var, da jeg flippede fingeren ned ad en liste over kunstnere på et vægmonteret berøringspanel og stod der og ventede på, at der skulle ske noget.

Som en tilføjelse til udvalget af værktøjer, der er tilgængelige for Cutom -installatører, bør vi byde iPhone velkommen med åbne arme! ”

Læs det maskerede installationsprograms tidligere artikler

Del dette:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
E -mail
Mere

Whatsapp
Print

Skype
Tumblr

Telegram
Lomme