Her er en interessant bog, der argumenterer for, at Clean Energy Disruption allerede er startet og vil være hurtig.

Vi har stadig mange års olie (kul, gas, uran) tilbage

Forfatter Tony Seba siger, at det er irrelevant, at der er mange års fossile brændstoffer tilbage. Stenalderen sluttede ikke, fordi vi løb tør for sten. Noget bedre kom med (bronze). Verden Broad Web blev ikke født af mangel på papir til bøger.

Han mener, at Silicon Valley vil gøre nuklear, naturgas, kul, elektriske strømforsyninger og konventionelle biler forældede i 2030.

Sker hurtigere, bliver billigere

Sebo postulerer, at de tre spidser, elektriske køretøjer, solenergi og autonome biler skubber hinandens udvikling og fremskynder forstyrrelsen.

Det tog tolv år at nå 50 millioner bærbare computere, syv år for at nå 50 millioner smartphones og kun to år for at nå 50 millioner tabletter

Sebo mener også, at elbiler er underlagt Moores lov, der godkender en årlig sats på over 40%, hvilket resulterer i eksponentiel vækst for sammensat.

Energi og transport, som vi kender det i dag, vil være historie i 2030

Stor central energi er på vej ud, erstattes af modulopbygget, distribueret alternativ …

Australiere gik fra næppe nogen beboere sol til en million installationer på cirka fire år

Omkostningerne ved solcellepaneler faldt med et element på 154 mellem 1970 og 2012 ($ 100/W til $ 0,65/W). Olie er blevet 35 gange meget dyrere i samme periode, hvilket antyder, at solenergi har forbedret prisen i forhold til olie med 5.355 gange. Priserne for 2017 er omkring $ 0,33/w¹.

Opbevaring

Opbevaringstjenester for værktøjsskala som solsaltbatterier har gjort drivende hjem 24/7 fra sollys til virkelighed. Denne ændring har nogle fantastiske eksempler som denne …

… Den sydlige Stillehavs Island Nation Tokelau blev det første land i verden, der gik 100 procent sol. Spredt over tre atoller opbevares Tokelaus Solar PV i batteribanker til brug om natten. Tokelau foretog overgangen fra 100 procent drevet af diesel til 100 procent drevet af solenergi på mindre end et år.

Vind

Mens adskillige af os muligvis har vores egne solcellepaneler nu eller i fremtiden, er vindgenerering stadig meget mere af et forslag til brugsskala.

Konklusion

Selv meget mere fremragende, når du er klar over, at denne bog blev udgivet i 2014, så allerede adskillige af de citerede tal er blevet overgået.

275 anmeldelser

Ren forstyrrelse af energi og transport: Hvordan Silicon Valley vil fremstille olie, nuklear, naturgas, kul, elektrisk forsyningsselskaber og konventionelle biler forældede i 2030

Amazon Kindle Edition
Seba, Tony (forfatter)
Engelsk (publikationssprog)

£ 5,99

Køb på Amazon

Lektier

Er det for optimistisk? Her er en times lang videopræsentation fra Tony Seba om ren forstyrrelse af energi og transport, der angiver hans vision …

[1]-http://www.pveurope.eu/news/markets-money/solar-panel-price-further-drop-sepected-in-2017
Del dette:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
E -mail
Mere

Whatsapp
Print

Skype
Tumblr

Telegram
Lomme

Sidste opdatering om 2021-10-04 / tilknyttede links / billeder fra Amazon Product Advertising API